Our webshop

401COnc1Logo130401Concerts 1
Video Download: € 7.99
401COnc2Logo130aud401Concerts 2
Audio Download: €7.99
401COnc3LogoAud130401Concerts 3
Audio Download: €7.99
LogoRK130Lieder Rom Kalma in Lieder 1-3
Audio Download: €6.99
JB130DutchSOngLogoJulia Bronkhorst Dutch song
Audio Download:
€6.99
Logo130JoVincent1 Jo Vincent 1-5
Audio Download: €5
Logo130JoVincentKWARTJo Vincent Quartet 1-2
Audio Download:
€7.99
MarieCecileM130 Marie Cécile Moerdijk
Audio Download: €5

DutchDiva v/d maand

150BarbaraSchilstraBarbara Schilstra

De Nederlandse lyrische sopraan Barbara Schilstra is Diva van de Maand in de context van haar hoofdrol in 401Concerts 4 (OBA Concertzaal aan het Haagse Spui, 18 december). Zij vertolkt hier aria's en duetten uit Nederlandse opera's van Cornelis Dopper, Daniël de Lange, Gerard von Brucken Fock, Willem Landré, Jan van GilseJan Brandts Buys en Richard Hageman. Schilstra's stem kenmerkt zich door een zilverig timbre en persoonlijkheid. Het voorlopige hoogepunt in haar carrière was de toernee die haar als Saffi (Zigeunerbaron) van Wenen dwars door Duitsland voerde. Het volgende hoogtepunt wordt het 18 december concert, met wereldpremières van Van Gilse en G. von Brucken Fock! Wie benieuwd is naar haar stem is welkom bij deze coproductie met het Nederlands Muziek instituut. Toegang is gratis!

Biography
18 december concert  

DutchDivo v/d maand

WolterIn Memoriam Wolter Willemsen

Wolter Willemsen, de spil van ons 401NederlandseOperas project en iemand van wie wij allemaal ontzettend veel hielden is op 18 juni volkomen onverwachts overleden. Mede namens ons zangersteam dat meer dan twee jaar lang heel intens met hem heeft samengewerkt, Barbara Schilstra en Hendrik Vonk, Lilian van de Zande en sinds kort ook Hans de Vries spreken wij onze steun uit aan zijn vrienden en familie. Wolter was hoogbegaafd, in zijn spel kon hij je meenemen naar klankwerelden die wij in al die prachtige muziek zelfs in onze stoutste dromen nooit hadden vermoed. We zouden 8 juli de studio ingaan om het resultaat van twee jaar schaven aan Von Brucken Fock, Jan van Gilse, Jan Brandts Buys en nog wat fascinerende namen vast te leggen. Dat gaat nu helaas niet meer. Dat is ook een klap voor deze Nederandse componisten. Beste Wolter, waar je ook bent, we gunnen je op de grote reis naar het onbekende geen rust maar vooral heel veel mooie muziek en een Bösendörfer.

Biography 
Concert with Heldentenor arias

Lieuwe Visser

  • LieuweVisser1
  • LieuweVisser2
  • LieuweVIssser3
  • LieuweVIsser7
  • LieuweVIsser6
  • LieuweVIsser4
  • In Dorian Gray

De bas Lieuwe Visser werd geboren op 23 augustus 1939 in Diemen, Noord-Holland. Aanvankelijk was hij werkzaam als historicus, maar na de ontdekking van zijn zangkwaliteiten ging hij zang studeren bij Jo van de Meent te Amsterdam. Hij vervolgde zijn zangstudie bij Giorgio Favaretto aan de Academia di Santa Cecilia in Rome. Zijn opleiding voltooide hij bij de Studio van de Nederlandse Opera Stichting waar hij in 1973 debuteerde als Don Basilio in Il barbiere di Siviglia (Rossini).

Vervolgens zong hij vele rollen in een uitgebreid repertoire, van Monteverdi tot Loevendie. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België, Frankrijk (Opera van Toulouse), Engeland (Glyndebourne Festival, 1981, Britten's A Midsummer Night's Dream), Oostenrijk (1980, Karinthischen Sommer in Ossiach) en de Verenigde Staten. Bij het zangconcours van Toulouse won hij een gouden medaille. In 1966 heeft hij meegewerkt aan het Holland Festival en daarna aan talrijke premières, o.a. Dorian Gray (1974, Wilde/Kox), Dr. Faustus (1985, K. Boehmer), Esmée, Gassir the Hero (1991, Loevendie), Noach (1995, G. Janssen), Roger Roger (Willem van Manen) en De naam van de roos (Kees Olthuis en Annie M.G. Schmidt). In 1983 werkte hij in het Centre Français Lyrique Paris mee aan de première van de opera Frankenstein van H.K. Gruber. Hij vertolkt in zijn zeer uiteenlopend repertoire zowel serieuze als bufforollen.

Zijn eerste schreden op het gebied van de liedkunst zette hij in de zestiger jaren met Rudolf Jansen, waarbij de naam Felix Nobel niet onvermeld mag blijven. Met dirigenten als Bernard Haitink, Edo de Waart, Hans Vonk, Bruno Maderna, Nikolaus Harnoncourt, Reinbert de Leeuw, Charles Dutoit en vele anderen trad Lieuwe Visser op in een uitgebreid concertrepertoire. Als verteller vertolkte hij o.a. alle daartoe geschreven werken van Arnold Schönberg. Voor zijn interpretatie van Theo Loevendie's Nachtegaal kreeg hij een Edison. Gedurende de jaren tachtig en negentig was hij de toonaangevende Nederlandse bas.

Lieuwe Visser was na zijn carrière als docent, hoofdvakleraar zang, verbonden aan het Maastrichts Conservatorium.

F.Busoni, Goethe-lieder: "Schlechter Trost", VARA 1982

 Lieuwe Visser overleed op dinsdag 4 Maart, 2014 in zijn woonplaats Amsterdam.