Annie Hermes

" ... Annie Hermes wekte de indruk alsof zij opnieuw begonnen is, zo verrassend waren haar voordracht, haar grotere stemvolume en directe zeggingskracht ... "
Matthaus Passion, Rotterdams Nieuwsblad, 14-3-1961

" terwijl Annie Hermes haar in lange reeks jaren gegroeide opvatting weer met veel overtuiging heeft uitgedragen ... "
Matthaus Passion, De Tijd-Maasbode, 14-3-1961, B.G.

"de edele vertolkingen van Elly Ameling en de emotionele van Annie Hermes kent men reeds lang ..."
Matthaus Passion, Rotterdams Parool, 14-3-1961, Elly Salomé

Annie Hermes

De op 16-09-1906 te Hilversum geboren Johanna Sophia (Annie) Hermes ontving haar zangopleiding op het Conservatorium van Antwerpen. Vrij spoedig na haar debuut in 1931 had zij al succes met haar mooie, uitmuntend beheerste stem. Zij heeft zich beperkt tot concertuitvoeringen en oratoria en maakte deel uit van Felix de Nobel's Kamerkoor met o.a de alten Ans Stroink, Jo van de Meent en Roos Boelsma. Jarenlang zong zij als altsoliste in de 'Matthäus Passion' in de Grote Kerk in Naarden onder leiding van Anthon van der Horst. Zij was ook actief als zangpedagoge bij het Conservatorium van Amsterdam en in de jaren 1962-1972 ook aan het Conservatorium van Den Haag. Zij gasteerde in concertuitvoeringen en liederavonden in België, Frankrijk en Zwitserland.

Op 2 april 1995 is zij te Heemstede overleden.

Discografie: Er bestaan van haar opnamen van een complete uitvoering van Bach's 'Matthäus Passion', de 'Achtste Symfonie' van Mahler en de 'Negende Symfonie' van Beethoven.