Elly Ameling (Diva vd Maand September-16)

EllyAmeling150Elly Ameling

Met de wereldberoemde sopraan in het lied en oratoriumgenre Elly Ameling werkten wij het afgelopen jaar aan een uniek videoportret waar zij met 401DutchDivas blikt terug op haar carrière en vooruitkijkt naar de toekomst.

Biografie

Hendrik Vonk (DvdM)

150HendrikVonkHendrik Vonk

Kommt der neue Held gegangen... De Nederlandse Heldentenor Hendrik Vonk heeft sinds 1989 een indrukwekkende carrière opgebouwd die hem in grote Wagner en Strauss rollen als Tannhäuser, Tristan, Bacchus (Ariadne auf Naxos), Menelaus (Ägyptische Helena) naar Leipzig, Neuschwannstein, La Scala Milaan en tal van andere operatempels voerde. 401DutchDivas is dan ook bijzonder trots op Vonks deelname aan 401Concerts 4, waarin hij in de Haagse OBA Concertzaal aan het Spui medio 18 december hoogtepunten uit Nederlandse opera's zal vertolken in een coproductie met het Nederlands Muziek instituut. Toegang is gratis. Vonks portret op deze site staat verder bol van video's en geluidsfragmenten die hem in een rijtje plaatsen dat via Hendrik Appels en Jacques Urlus naar Hans Kaart, Adriaan van Limpt en Frank van Aken loopt.

Biography 
concert

 

DENZIL DELAERE

Div0DenzilIn 2013 waren wij zo enthousiast over tenor Denzil Delaere's optreden in Miry's Charles Quint, dat we hem direct divo van de maand maakten. We beloofden hem destijds direct dat we hem zouden vragen voor ons eerste 401DutchDivas concert. Op 26 april 2015 zingt hij daar samen met Jolien De Gendt een uniek programma van aria's en duetten uit Nederlandse en Vlaamse opera's.

Biography 

 

Andreas Goetze (DvdM Nov 16)

150AndreasGoetzeAndreas Goetze

Bas-bariton Andreas Goetze is Divo van de Maand november in aanloop naar zijn optreden in 401Concerts 4 op 18 December 2016 in de concertzaal van de OBA Den Haag. Goetze treedt daar aan als Haron in Jan van Gilse’s opera Helga von Stavern (1913) en als de monnik in Cornelis Dopper's De blinde van Casteel Cuillé (1894). Goetze is een van Nederlands rijzende bas-baritonsterren. Hij is veelzijdig, treedt op in oratorium en opera in repertoire dat loopt van Bach tot moderne componisten.

Biography
401Concerts 4

Symposium over Vlaamse Opera's

LogoFlemishConc2015Symposium over Vlaamse Opera's

Op 26 november 2015 vond in de opera van Gent een uniek symposium plaats over heden , verleden en toekomst van Vlaamse opera's. Na afloop volgde een concert met Vlaamse opera aria's, de try-out voor ons 401Concerts Nr. 2 download.

Lees verder